Прилича на Session… или не?

Най-добрият модел в категорията даунхил велосипеди се завръща с изцяло нов облик – заедно много подобрения и скорост, които вървят с него. Епично спускане във вело-парка или кръг от Световната купа, новият Trek Session е по-бърз отвсякога – с high-pivot дизайн, 200 mm ход и най-доброто окачване в света.

Най-печелившият даунхил велосипед

С тринадесет златни медала от Световната купа по спускане, Trek Session е носител на най-високото отличие за най-бързо DH колело за 2021 в класацията на Pinkbike и Global Mountain Bike Networks.

Повече бързина

Hight-pivot дизайна на Trek Session позволява на задната ос траектория, при която задната капла се движи нагоре и назад, преодолявайки препятствията вместо да се спира в тях.

На пътеката се усеща като по-плавно окачване, което поддържа по-голям импулс напред и осигурява повече сцепление и контрол.

По-малко връщане на педалите. Повече производителност.

„Връщането на педалите“ е усещането, което изпитвате, когато курбела се върти назад, докато окачването компресира. Това е резултат от напрежението, причинено от „удължаването на веригата“.

За да поддържа задвижването плавно дори и на най-неравните участъци от трасето, новият Session е проектиран с водеща ролка, която насочва горната част на веригата по-близо до главната става на окачването и на практика елиминира „удължаването на веригата“ и негативните ефекти, които причинява.

Mino link

Trek Session позволява да правите корекции в окачването на колелото спрямо вашия стил на каране. Изберете по-твърда 25% прогресия за състезателните дни или „по-плюшена“ 20% прогресия за дните във вело-парка.

Оразмеряване според рийча

Новата система за избор на размер на Session се основава на рийча, а не на дължината на седалковата тръба, което ви позволява да изберете размера, който най-добре отговаря на вашия стил на каране. Изберете по-голям размер за повече стабилност при скорост и по-малък размер за повече маневреност.

Дължина на стойките на веригата

Карайте балансирано, независимо от размера на рамката. Дължината на стойките на веригата (chainstays) нараства с рийча на рамката, осигурявайки балансирано разпределение на теглото за повече контрол и забавление на пътеката.

Интелигентен избор за размер на гумите

Trek Session идва с бързи 29“ капли, но геометрията на колелото позволява различни конфигурации, ако искате да бъдете по-пъргави. Обърнете Mino чипа напред за по-висока позиция и монтирайте 27.5“ задна капла, а за още по-голяма маневреност, окомплектовайте с 27.5“ гуми отпред и отзад.

Карайте без притеснение

Протекторите на долната тръба предпазват рамката от удари в скали, камъни и отломки по пътеката и осигурява безпроблемно ползване на шатъл или седалков лифт, така че може да забравите притесненията си за щети по велосипеда и да се концентрирате върху забавната част на карането.

Външен или вътрешен монтаж: вие избирате

Прокарайте жилата, маркучите и кабелите както предпочитате: външно за лесна подмяна или вътрешно, за да ги защитите.

Допълнителни MTB опции

Trek Slash ендуро колело

Slash

Искате да бъдете по-големи? Trek Slash е бързо и пъргаво колело с голям ход на окачването, създадено за груби и технични ол маунтин трасета, ендуро състезания и каране, изпълнено с много адреналин и забавление.
 
НАУЧИ ПОВЕЧЕ ВИЖ КОЛЕЛАТА

Fuel EX

Ако искате само един велосипед, то изберете този. Trek Fuel EX е бърз и пъргав на пътеката, представя се отлично на груб терен и карането с него е винаги забавно.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ ВИЖ КОЛЕЛАТА
Trek Top Fuel даункънтри велосипед