Най-важната част от екипировката за колоездене

С настъпването на есента и зимата, а с тях и първите дъждове и снеговалежи, карането на колело става все по-голям проблем. Кое е едно от най-неприятните неща при колоездене? Що се отнася до нас, мокрите крака. Температурите започват да падат и шансовете времето да бъде дъждовно се увеличават. Ето защо екипировката за колоездене става от още по-ключово значение. Едно от най-важните неща е да имате обувки, които пазят краката ви сухи и топли.

Обувки за колоездене с Gore-Tex®
Обувки за колоездене с Gore-Tex®

1976 г.

През 1976 г. двама американски предприемачи изобретяват нов вид текстил, който се превръща в една от най-популярните материи за любителите на аутдор активности. Говорим за Gore-Tex® – синтетична тъкан с изключително висока водоустройчивост и дишаща мембрана, създадена от политетрафлуоетилен.

Как работи Gore-Tex®?

Това, което отличава Gore-Tex® и го прави по-специален от всяка друга материя, е неговата едновременно дишаща и водоустойчива структура. Gore-Tex® притежава над 1,4 милиарда пори на квадратен сантиметър. Тези микроскопични отвори, които са 20 000 пъти по-малки от капка вода, правят тъканта водоустойчива. В същото време обаче порите на Gore-Tex® са 700 пъти по-големи от молекулата на водната пара, което позволява отвеждането на влагата, предотвратявайки изпотяването.

Обувки за колоездене с Gore-Tex®
Обувки за колоездене с Gore-Tex®

Защо да изберете Gore-Tex® обувки?

Обувките за колоездене с Gore-Tex® поддържат краката ви сухи, дори и при най-суровите условия. С падането на температурите, става все по-важно да имате обувки от водонепромокаема, но и дишаща материя, тъй като с мокри крака рискувате пръстите ви да замръзнат още на първите няколко километра. С Gore-Tex® обувките за колоездене неприятното усещане за влага ще се превърне в лош спомен и най-накрая ще можете да се насладите на карането на колело, дори когато метеорологичните условия не са най-благоприятни. Благодарение на своята изключително лека, здрава и ултра тънка структура, Gore-Tex ви осигурява свобода на движение и ефективна защита от студа за сухи и топли крака.

Първите Gore-Tex® обувки за колоездене

Знаете ли, че Northwave създава първите в света Gore-Tex® обувки за колоездене? Northwave работи с Gore-Tex® от 2005 г., за да ви предложим висококачествени продукти, отговаряйки на нуждите на всеки колоездач – от начинаещи до професионални колоездачи и от тези, които обичат шосейното колоездене до онези от вас, които не са доволни, ако поне малко не се поизцапат с кал.

Обувки за колоездене с Gore-Tex®
Зимни обувки за трейл и ол маунтин колоездене Northwave KINGROCK PLUS GTX | Кафяво

Ол маунтин обувки за MTB с Gore-Tex®

Kingrock Plus GTX е нашият най-нов модел обувки за колоездене Northwave, специално създадени за трейл и ол маунтин. Проектирани с дишаща и водонепромокаема мембрана Gore-Tex® Koala, подметка Vibram® Wolftrax предлага отлично сцепление. Multicross Mid GTX също разполага с мембрана Koala Gore-Tex®, но за разлика от Kingrock Plus GTX, са подходящи за употреба с платформени педали за планинско колоездене благодарение на подметката Vibram® Fort William. Tези два модела са проектирани с новия термо чорап Easyfit, който допълнително повишава топлоизолацията, помагайки ви да запазите краката си топли за по-дълго време.

Gore-Tex® обувки за XC

Northwave CELSIUS XC ARCTIC GTX е върхът на нашата линия обувки за крос-кънтри колоездене. Мембраната Gore-Tex® Koala осигурява пълна защита от вода, сняг и кал, като същевременно отвежда влагата от потта, за да запази краката ви сухи и топли. Подметката Jaws Carbon Reinforced с индекс на твърдост 8 предлага отличен трансфер на енергия, за да се справите с най-стръмните изкачвания без излишна загуба на ватове, а грайферът от естествен каучук осигурява сцепление, стабилност и контрол, когато стъпите на земята.

Зимни обувки за крос-кънтри колоездене Northwave CELSIUS XC ARCTIC GTX | Черно
Зимни обувки за шосейно колоездене Northwave CELSIUS R ARCTIC GTX | Черно

Обувки за шосейно колоездене с Gore-Tex®

Ако сте шосеен колоездач и търсите обувки, които ви позволяват да извлечете максимума от всяко каране, без да се притеснявате от метеорологичните условия, Northwave CELSIUS R ARCTIC GTX с Koala Gore-Tex® мембрана са идеалния избор за вас.

Зимни обувки за колоездене Northwave

За истинските колоездачи, за които „сезонът“ никога не свършва. Създадени за каране през най-студените дни на годината, зимните обувки за колоездене Northwave са напълно водоустойчиви и ветроупорни, осигурявайки ви топлина и комфорт. Проектирани с дишаща подплата за допълнителна топлоизолация и термо чорап Easyfit Climaflex, който съчетава изключителната еластичност и високата термоизолация на неопрена, гарантирайки ви свобода на движение и ефективна защита от студа, за да бъдат краката ви сухи и топли през целия ден.

-30%
293.30 лв.
-30%
314.30 лв.
-30%
314.30 лв.
-30%
377.30 лв.
-30%
377.30 лв.
-30%
377.30 лв.
-30%
377.30 лв.