За да бъде любимото ви колело винаги в отлично състояние, ви препоръчваме да извършвате редовна поддръжка. Въпреки че екипът на нашия магазин за велосипеди Trek има опита, квалификацията и оборудването, за да се погрижи за сервизното обслужване на колелото ви, има няколко лесни неща, които можете да направите у дома, предотвратявайки бъдещи проблеми. Препоръчваме ви да следвате тези лесни процедури за поддръжка на всеки 25 часа време на каране или когато усетите, че е необходимо.

Как да измиете велосипеда си

Чистото колело е щастливо колело. Велосипедите събират всякакъв вид мръсотия, прах и боклуци от пътя и пътеката. Поддържането на велосипеда ви чист, защитава вашата инвестиция, като удължава живота на компонентите и частите на колелото ви, предпазва боята и ви осигурява по-високо качество на каране.

Как да почистите и смажете веригата на колелото

Редовното почистване и смазване на веригата удължава живота й и ви гарантира по-гладко превключване на предавките. Чистата верига не износва касетата толкова бързо, спестявайки ви пари в дългосрочен план. Освен това колкото по-чиста е веригата, толкова по-тихо ще работи велосипеда ви.

Проверка преди каране

Бърза проверка преди каране ще ви даде ясна представа какво трябва да коригирате преди да излезете и какво може да изисква по-задълбочен преглед на колелото. Този процес е създаден да бъде бърз, лесен и удобен за изпълнение преди всяко каране.

Как да помпате гумите на велосипеда си

Правилното налягане в гумите е от ключово значение за качеството на каране. Когато гумите ви имат точното количество въздух, ще се чувствате по-удобно и ще имате по-добро сцепление и контрол. Гледайте видео по-долу и научете как да помпите гумите на колелото си бързо и лесно.